Assisi Szent Ferenc nyomában

2024, június 14 - 22.

910 € / fő

"Buon cammino buona gente!"
Jó utat, jó emberek!

910 € / fő

Az ár tartalmazza a hét éjszakai szállást félpanziós ellátással, szállítást, idegenvezetést.

Az ár nem tartalmazza a belépődijjakat valamint az egészségügyi biztosítást.

Elszállásolás kétágyas szállodai szobákban.

Az utazási iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.

Június 14.

Indulás Csíkszeredából este 22.00 órakor.

Június 15.

Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, elfoglaljuk szállásunkat Szlovéniában, Sezanában.

Június 16.

Zarándoklatunk első állomása Alverna. A toszkán Appeninekben található kegyhely a spiritualitás, művészet, kultúra számos kincsét rejti. A hagyomány szerint itt kapta meg Assisi Szent Ferenc a stigmáit, amikor azért imádkozott, hogy ő is azokat a fájdalmakat élhesse át mint Jézus. A sziklára épült szentély: templomok, kápolnák és kolostorok együttese. A bazilikában láthatjuk a híres reneszánsz szobrász Andrea della Robbia csodaszép majolikáit, egy mellékoltáron található üvegvitrinben őrzik Ferenc botját. Elfoglaljuk szállásunkat Assisi térségében.

Június 17.

A teljes napot Assisiben, zarándoklatunk legfontosabb célállomásán töltjük. Szent Ferenc és Szent Klára életének helyszíneivel ismerkedünk. A Santa Maria degli Angeli hatalmas bazilikája rejti a rendkívüli jelentőségű Porciunkula-kápolnát. Fölkeressük Boldog Carlo Acutis sírját, azét az olasz fiatalét, aki az új kommunikációs tecknikákat az evangélium továbbadására, az értékek közvetítésére használta. Meglátogatjuk a Santa Maria di Rivotorto-templomot, ahol a Szent Menedék (Tugurium) található. Az olajfákkal és ciprusokkal körülvett San Damiano templom és kolostor egyszerű és bensőséges, fontos megállója minden zarándoknak Visszatérés a szállásra.

Június 18.

Perugiába utazunk. Bebarangoljuk óvárosát. Paloták, templomok, szépséges kilátópontok kísérnek sétánkon. Híres kútja a Fontana Maggiore, meglátogatjuk a San Lorenzo katedrálist, melynek szószéke a főtérre néz. Umbria egyik legősibb városába Gubbióba látogatunk. Az Ingino-hegy lejtőin húzódó, teraszos építésű város igen jól megőrizte eredeti formáját az évszázadok során, A szépséges fekvésű Piazza Grande teret a Consoli palota uralja. Assisi Szent Ferenc emlékét őrzi a róla elnevezett templom és kolostor. A kolostor mellett található szobra a gubbiói farkas legendáját örökíti meg. La Vittorina Szűz Mária -temploma Gubbio kapuinál a vándorló életet élő ferences kisebb testvérek első központja volt. Sétálunk, ismerkedünk a műemlékekben, történelmi helyszínekben bővelkedő városban.
Visszatérés a szállásra.

Június 19.

Assisi Szent Ferenc nyomdokain haladva az általa hőn szeretett Rieti-völgybe látogatunk. Ezt a gyönyörű dombokkal és hegyekkel körülvett völgyet "Szent Völgy" néven is ismerik. Rieti az ezerarcú város, ahol a középkor, reneszánsz, barokk és a modern izgalmas rétegződését látjuk. Az erős várfallal körbezárt óvárosban számos szép palotát és templomot csodálhatunk meg. A Raniero-hegy sűrű zöldjében rejtőzik Fonte Colombo remeteség a barlanggal (Sacro Speco), ahol Ferenc 1223-ban Leó testvérnek diktálta a Regulát. Greccióba látogatunk, Ferenc különösen kedvelte a kolostort, itt elevenítették meg előszőr Krisztus születésének színhelyét. Az 1959-ben épült új templom kiállítótermében a világ minden részéről származó betlehemek gyűjteményét tekinthetjük meg. Szentmisén veszünk részt. Umbria nevezetes városában időzünk, Spoletóban. Pompás katedrálisának kápolnájában őrzik Ferenc, Leó testvérnek címzett saját kezű levelét, majd rövid látogatást teszünk Spelloban mely Olaszország legszebb falvainak egyike.
Visszatérés a szállásra.

Június 20.

Toszkána ősi, etruszk alapítású városába Cortonába érkezünk. Olajfákkal, szőlőssel borított dombtetőn fekszik varázsos kilátással a Trasimeno-tóra és Chiana-völgyére. Cortonai Szent Margit városában igazi időutazásban lesz részünk. Keskeny, festői utcák vezetnek a város szívéhez, a Piazza della Repubblica-ra, (Városháza, Palazzo del Popolo). Meglátogatjuk a cortonai katedrálist, sétálunk a Janelli utcácskán, mely a középkor egy jelenbe átmentett darabkája.
Elfoglaljuk szállásunkat Velence térségében.

Június 21.

Hazafele vezető utunkon felkeressük a Segítő Szűz Mária kegyhelyét Brezje-ben, Szlovéniában, mely húsz ország Mária-kegyhelyét tömörítő Európai Máriás Háló tagja csakúgy mint Csíksomlyó. Szentmisén veszünk részt.
Elfoglaljuk szállásunkat Nagykanizsán.

Június 22.

Hazautazás rövid pihenőkkel.

« Vissza az ajánlatokhoz | Oldal elejére