Spanyolország - Portugália

2023, július 17 - 28.

1290 € / fő

Részvételi díj: 1290 euró/fő

Az ár tartalmazza a 11 éjszakai szállást félpanziós ellátással, szállítást helyi autóbusszal, idegenvezetést, helyi idegenvezetést.

Az ár nem tartalmazza a repjegyet, belépődíjakat, egészségügyi biztosítást.
Az ár nem tartalmazza a vacsorát első este.

Elszállásolás kétágyas vagy háromágyas szállodai szobákban.

Az utazási iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.

A repjegy várhatóan 500-600 euró/fő.
A belépődíjak kb 120 euró/fő.

Wizz Air
július 17 Kolozsvár – Madrid 17:45 – 20:35 (W6 3401)
július 28 Madrid- Kolozsvár 21:15 – 01:55 (W6 3402)

KÉZIPOGGYÁSZ
Megengedett méret: Fedélzeti
MAX 10 KG
Kerekek: Megengedett/Nem kötelező
40 x 30 x 20 cm*
DÍJMENTES
*Be kell férnie az Ön előtt lévő ülés alá; laptoptáska, női táska vagy kis hátizsák lehet.

FELADOTT POGGYÁSZ
Megengedett méret: Feladva
MAX. 20 KG
Kerekek: Megengedett/Nem kötelező
149 x 119 x 171 cm*

* A megengedett méretbe nem tartozik bele a poggyász fogantyúja/ kerekei; a kerekek azonban legfeljebb 5 cm-rel növelhetik a poggyász méretét.

Július 17.

Menetrend szerinti járattal utazunk Madridba. Elfoglaljuk szállásunkat.

Július 18.

Egész napos városnézés a fővárosban: Plaza de Cibeles, talán Madrid legszebb tere, gyönyörű szökőkútjai, szobrai épületei a város szimbólumává tették, Almudena katedrális ,az ország egyik legújabb és legmonumentálisabb tempolma, Királyi palota, az uralkodó hivatalos rezidenciája, Plaza Mayor a hivatalos főtér, Puerta del Sol (a nap kapuja) tér. Délután a világhíres Prado múzeumba látogatunk. Itt található a világ legnagyobb festménygyűjteménye. Visszatérünk szállásunkra.

Július 19.

A régi korok emlékeit őrző Toledóba utazunk. A muzulmán, keresztény, és zsidó kultúra összefonódása formálta a város gazdag művészeti és építészeti örökségét. Történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség része. Folytatjuk utunkat. Elfoglaljuk szállásunkat az anadalúziai Granadában. (2 éj)

Július 20.

A Sirra Nevada hófödte csúcsainak lábánál egy termékeny zöld völgyben található a titokzatos szépségű Granada. Felkeressük a csodálatos mór palotaegyüttest, az Alhambrat, melyet a tér, a fény, a víz, és a díszítőelemek mesteri ötvözése tesz rendkívülivé. Az Alhambra részét képezi a 16. századi V. Károly-palota. Jelentős példája az olasz építőművészet hatásának Spanyolországban. Megtekintjük az ugyancsak az Alhambra részét képező Generalife kertet és palotát a szultánok egykori nyári rezidenciáját. Visszatérünk szállásunkra.

Július 21.

A gazdag és mesés történelemre visszatekintő Sevilla városába utazunk. Az El Arenal Sevilla egykori kikötőnegyede. A városnegyed hangulatát ma a hatalmas aréna, a Plaza de Toros Maestranza határozza meg. A Guadalquivir folyó partján tett sétánk alkalmával látjuk a mór Torre del Oro-t (aranytorony), a 13. században a kikötő védelmére épült lőréses torony. Továbbutazunk, elfoglaljuk szállásunkat Evora térségében. (Portugália)

Július 22.

Evora műemlékekben gazdag óvárosát "élő múzeumnak" is nevezik, az UNESCO Világörökség része. Sétálunk az elegáns Praca do Giraldo téren Diána templom, katedrális érintésével majd a délutánt a portugál főváros, Lisszabon felderítésével töltjük. A Tejo-folyó torkolatánál fekvő Belém városrész még ma is őrzi Portugália tündöklésének nyomát: Belém-torony, Felfedezők emlékműve, Szent Jeromos-templom és kolostor. Elfoglajuk szállásunkat Lisszabon téréségében.

Július 23.

Felkeressük a Lisszabontól 40 km-re található Cabo da Roca-t, egyike Európa legfantasztikusabb panorámájának, leszakadó sziklafalaival az európai szárazföld legnyugatibb pontja. Folytatjuk utunkat Batalhaba, megtekintjük óvárosát, valamint a Világörökség részét képező Győzelmes Szűz Mária templomot és kolostort. Elfoglaljuk szállásunkat Európa legszebb halászfalujában Nazare-ban. (3 éj)

Július 24.

Egész napos program a híres portugáliai kegyhelyen, Fatimában. Fő látnivalója a Nossa Senhora do Rosario bazilika. Megtekintjük a Magyar keresztutat, mely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból épült. Szentmisén és körmeneten veszünk részt. Vacsora a belvárosban. Visszatérünk szállásunkra.

Július 25.

Egész napos program Nazare-ban. Délelőtt közös program, siklóval jutunk fel a város fölé magasodó Sitió negyedbe. Csodálatos kilátás nyílik az Atlanti-óceánra. Délután fürdőzés.

Július 26.

Visszatérünk Spanyolországba, Santiago de Compostela-ba. A középkorban Róma és Jeruzsálem után a legfontosabb zarándokhely volt a világon. A Szent Jakab-katedrális a kereszténység egyik legnagyobb szentélye. Itt ér véget a híres El Camino út. Szetmisén veszünk részt. Elfoglaljuk szállásunkat.

Július 27.

Avila-ba utazunk. E történelmi hagyományokban gazdag város a Világörökség részét képezi, központját Európa legszebb középkori várfala veszi körül. Városnézés, elfoglaljuk szállásunkat Avila térségében.

Július 28.

Visszatérünk Madridba, meglátogatjuk az El Escorial palota-kolostor együttest, melyet a spanyolok a világ nyolcadik csodájának tartanak. Helyi vezetés a palotában, majd szabadprogram. Az Elesettek völgyében a polgárháború áldozataira emlékezünk. Hazatérés menetrend szerinti járattal a madridi reptérről késő este.

« Vissza az ajánlatokhoz | Oldal elejére