Magyarország, szeretlek!

2023, május 12 - 20.

670 € / fő

670 euró/fő

Az ár tartalmazza: 8 éjszakai szállást kétágyas szállodai szobákban, félpanziós ellátást, szállítást, idegenvezetést, puszta programot.

Az ár nem tartalmazza az egészségügyi biztosítást, belépődíjakat.

Az iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.

Május 12.

Indulás az éjszakai órákban Magyarországra. Érkezés Egerbe, a "barokk és a borok" városába. Leghíresebb látnivalója a vár, melyet Gárdonyi Géza tett halhatatlanná. Helyi idegenvezető kíséretében idézzük fel a dícső vár és védői történetét. A belvárosban sétálunk a Dobó térnél. Elfoglaljuk szállásunkat.
(2 éj)

Május 13.

Délelőtt elutazunk az élmények völgyébe, utazás erdei vasúttal a Szalajka-völgyben - pisztrángosok, vízesések hazája. Közülük a leghíresebb a Fátyol vízesés, mely a völgy jelképe. A kirándulást követően Szilvásváradon a lipicai ménessel találkozunk, megismerve idejutásuk történetét, idomításukat, itteni létüket. Lovas fogatokra szállunk és egy kocsikázás keretében meglátogatjuk a Ménesgazdaság különböző egységeit. Borkóstoló a világhíres Szépasszony-völgy egyik történelmi pincéjében. Megismerjük a borkészítést, az egri bor történetét, legendákat. Visszatérés a szállásra.

Május 14.

A Világörökség részét képező hollókői Ófalu védett népi építészeti együttese hitelesen idézi fel a 20. század eleji palóc település képét, séta, látogatás a falumúzeumba. Érkezünk Budapestre, a fővárost autóbusszal és gyalogosan fedezzük fel: Szépművészeti Múzeum, Szent István Bazilika, Várnegyed, Mátyás templom, Halászbástya. Szállások elfoglalása (2 éj).

Május 15.

A mai délelőttünk dunai hajókirándulással telik. A Vigadó Térről induló hajóról megcsodáljuk a meseszép panorámát Budapest területén (Budavári Palota, Sikló, Lánchíd, Parlament, Margit sziget), majd további varázslatos pontjai a vén folyónak: Vác-Visegrád (Duna kanyar)-Esztergom. Itt megtekintjük a várhegyen magasodó bazilikát, mely a Magyar Katolikus Egyház főszékesegyháza, az ország legnagyobb szakrális épülete. Autóbusszal utazunk tovább Szentendrére, mely kisváros szintén a Duna-kanyar ékköve. Visszatérés a szállásra.

Május 16.

Győr, a folyók városa, Mosoni-Duna, Rába, Rábca, Marcal találkoznak területén. Városnéző sétánk alatt látjuk: Városháza, Baross utca, Széchenyi tér, ahol romantikus, és klasszicista épületek kísérnek bennünket, majd a Káptalan domb épületei: a Püspökvár, és Bazilika (Szent László herma, a magyar ötvösművészet kiemelkedő remeke). Fertődön Magyarország legnagyobb barokk kastélyát, a magyar Versaillesként is nevezett Eszterházy kastélyt látogatjuk meg. Napi záró programunk Sopron: a Tűztorony a város jelképe, amelyen kialakították az 1921-es népszavazás emlékére a Hűségkaput. Ezen át jutunk be a Belvárosba, amely már a XIV. században falakkal és várárokkal volt körülvéve. Szépen ívelt szűk utcák, ódon, barokk díszes erkélyes házak őrzik a múltat. A Fő téren áll a Kecske-templom, Sopron legismertebb temploma. Szállások elfoglalása a térségben.

Május 17.

A kincses városok sorát folytatva Kőszegre érkezünk. Festői környezetének, történelmének köszönhetően a XVIII. századtól, aranykorától a mai napig turisztikailag egyik leglátogatottabb városa. Megemlékezünk a híres várvédőről, Jurisics Miklósról.
Várlátogatás Sümegen, ahol a Várhegyen őrt álló, romjaiban is impozáns építmény kiállításainak köszönhetően eredeti középkori élményekben lesz részünk. Keszthelyen a Festetics család egykori birtokát, és az általuk építtetett kastélyt járjuk be. Szállások elfoglalása.

Május 18.

Látogatás Tihanybanban, mert kihagyhatatlan, megkerülhetetlen. A Bencés Apátság, és temploma a magyar kultúra egyetemes része. Ezt követően a világ legnagyobb porcelán-manufaktúrájában, Herenden egy modern látogatóközpontban, a Porcelániumban ismerkedünk meg Magyarország luxus exportcikkével, a herendi porcelánnal. Séta Veszprém várnegyedében - a vár egyetlen keskeny, macskaköves utcáján végigsétálva mindkét oldalról csodálatos barokk épületek fognak bennünket közre, amelyek hajdan a középkori várfalakra épültek rá. A negyed szívében találjuk a Szent Mihály székesegyházat, amely a Gizella királyné által alapított, az ország legrégibb püspöki székesegyházának alapjain nyugszik. Szállások elfoglalása Székesfehérváron.

Május 19.

Délelőtti programunk Székesfehérvár, egykor királyi székhely, a kora középkorig Magyarország fővárosa. Sajnos a török megszállás szinte mindent tönkretett, de érdemes megemlékeznünk hajdan volt nagyságáról. Sétánk során megtekintjük: Koronázó Bazilika Romkertje-nemzeti emlékhely Városház tér, Országalma emlékmű, Szent István Székesegyház. A délután folyamán Puszta Programon veszünk részt: pálinka kóstolás, lovaskocsizás, lovas bemutató, vacsora. Szállás Kerekegyházán.

Május 20.

Szegedre utazunk. Bejárjuk a Széchenyi-teret, megcsodáljuk a Városházát, a Dómot, a Sóhajok hídját. Megtudjuk, hogy miért Kosssuth Lajos szobra áll a Klauzál téren és kiről-miről kapta a nevét a Kárász utca. Hazautazás rövid pihenőkkel.

« Vissza az ajánlatokhoz | Oldal elejére