Bűvös Andalúzia, egzotikus Marokkó

2020, szeptember 25. - október 5.

1050 euró/fő

1050 euró/fő

Az ár tartalmazza: a tíz éjszakai szállást félpanziós ellátással, autóbuszbérlést a körút teljes időtartamára, idegenvezetést, helyi idegenvezetést Marokkóban, transzfert a Csíkszereda – Kolozsvár, Kolozsvár-Csíkszereda útvonalon, a kompátkelés költségeit.

Az ár nem tartalmazza: a repjegyet, belépőket, Gibraltár-i kisbuszt, szervizdíjat Marokkóban, Sevilla-i idegenvezetést, egészségügyi biztosítást.

Elszállásolás kétágyas szállodai szobákban.

Az iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően. A repülőgép társaság a menetrendet módosíthatja, melyért az utazási iroda nem vállal felelősséget.

Szükséges iratok az utazáshoz: útlevél
A visszautazás tervezett dátumától számolva még legalább három hónapig érvényesnek kell lennie.

Szeptember 25.

Menetrend szerinti járattal érkezünk Malagára. Elfoglaljuk szállásunkat, vacsora.

Szeptember 26.

Granadába utazunk, a csaknem 8 évszázados ibériai mór uralom utolsó fellegvárába. Városnéző sétánkat a domboldalra épült hangulatos Albaicín óvárosban kezdjük, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az alsóvárosra és az Alhambra épületegyütesére. Útba ejtjük a XIII. századi karavánszeráj épületét és az arab világot idéző bazárt is, majd meglátogatjuk a város csodálatos katedrálisát. Szabadidő.
Visszatérés a szállásra.

Szeptember 27.

Továbbutazunk Cordobába, melyet a 10. században a világ egyik legnagyobb városaként tartottak számon. Három kultúra városa: az arab, a zsidó és a keresztény ötvözete. Megtekintjük a Nagy Mecsetet, "az iszlám ibériai hatalmát szimbolizálja", a Világörökség részét képezi, majd séta a jellegzetes mór hangulatú óvárosban. A város szíve a régi zsidónegyed. A műhelyekben az ezüstművesek szebbnél szebb ékszereket készítenek. Szállás Sevillában.

Szeptember 28.

Andalúzia legnagyobb városát, Sevillát keressük fel, mely történelmi emlékeivel, csodálatos építészetével varázsolja el az idelátogatókat. A város mesébe illő: Mária-Lujza park, Plaza Espana, Alcazar, melyet keresztény uralkodó építtetett mór stílusban, valamint a monumentális és felbecsülhetetlen értékekkel rendelkező katedrális, ahol Kolombusz Kristóf síremléke is fellelhető sok más érték mellett. Séta a Guadalquivir-parton mely az Arany toronnyal szintén a város ékessége. Szabadprogram Visszatérés a szállásra.

Szeptember 29.

Ezen a napon Gibraltárba utazunk, az angol fennhatóság alá tartozó "Sziklához". Gibraltárba érve helyi minibuszokra szállunk át, melyek elvisznek minket a félsziget legérdekesebb helyeire. A városon keresztül eljutunk Gibraltár legdélebbi pontjára, ahonnan jó időben látszanak Afrika partjai. Felkeressük a Szent Mihály-cseppkőbarlangot, és megismerkedünk Gibraltár leghíresebb lakóival, a hegyoldalban szabadon élő majmokkal. A buszos kirándulás után szabadidő a hangulatos, multikulturális városka felfedezéséhez, melynek színes sétálóutcáján egymást érik a vámmentes árukat kínáló üzletek. Szállás Algecirasban.

Szeptember 30.

Komppal átkelünk Marokkóba, Tangerbe, mely egy lenyűgöző marokkói város, sokszínűségét több kultúra keveredésének köszönheti. Helyi idegenvezető kíséretében fedezzük fel a várost. Továbbutazás az Atlanti óceán partján fekvő, fővárosba, Rabatba. Délutáni rövid városnézés. Szállások elfoglalása.

Október 1.

Reggeli után további ismerkedés a főváros nevezetességeivel. E nyüzsgő, életteli városban izgalmasan ötvöződik a régi és az új, a történelem és a modern világ. Láthatjuk az Oudayas Kasbah-t, mely egy 12.-ik században épült erőd a Bour Regreg folyó torkolatánál. Az UNESCO Világörökség részét képezi. Sétálunk az V. Mohamed mauzóleum, királyi palota érintésével. Az afrikai kontinens egyik legjelentősebb városába, Casablanca-ba utazunk, mely Marokkó gazdasági központja. Az ellentétek városa: a modern, aktív, dinamikus valóság mögött egy történelemben, építészeti örökségekben gazdag város rejlik. A II Hassan mecset impozáns építménye Casablanca egyikleghíresebb látnivalója. Továbbutazunk El Jadida-ba. Elfoglaljuk szállásunkat.

Október 2.

Reggeli után városnézés El Jadidaban. E település óvárosát a kora XVI.- ik században, portugálok által alapított erődítmény uralja (Mazagan-Világörökség része), sarkaiban ijesztő bástyákkal. A negyed leglátványosabb része a portugál ciszterna, ez volt a város vízkészletének tartálya. Következő állomásunk Meknes, marokkói Versailles-ként is emlegetik, Moulay Ismail szultán megvalósult álma, fénykorát a XVII. században élte. Magas falak veszik körül melyeket gazdagon díszített kapuk szabdalnak, legfenségesebb mindközül a Bab Mansour. Meglátogatjuk a VII. századból fennmaradt királyi magtár és istállók együttesét, a szultán mauzóleumát, a Jamai palotát, mely kitűnő példáját nyújtja a XIX. századi marokkói előkelő házaknak. Elfoglaljuk szállásunkat Fes-ben.

Október 3.

Egész napos városnézés Fes városában, mely spirituális és kulturális központja a tradicionális Marokkónak. 1990 óta a Világörökség része. Falai a muszlim világ legöregebb középkori városát ölelik, a világ legérintetlenebb medinájával. Itt láthatjuk a Bou Inania Medersa épületét, melyben a vallástudományok iskolája működik és mecsetként is szolgál. Páratlan a vízi órája. Barangolunk a Kairaouine mecset környékén, a Nejjarine téren. A messze földön híres fes-i kézművesek munkáival ismerkedünk a medina területén.
A Fez el-Jedid nevű városrészen találjuk a királyi palotát, aranyozott kapuival, mozaikokkal burkolt homlokzatával a negyed legfeltűnőbb építménye. A közelében található a Mellah, zsidó negyed. Jellegzetes építészettel rendelkezik. Díszes ablakfülkék ékesítik az épületek felső emeleteit.
Napi programunk befejező része a világhíres fes-i kerámia bűvöletében telik a fazekasok negyedében.
Visszatérés a szállásra.

Október 4.

A Világörökség részét képző Volubilisbe visz az utunk, mely az impozáns Jebel Zerhoun hegy lábánál fekszik, ősi berber alapítású város. Róma hajdani észak-afrikai provinciájának, Mauretániának legjelentősebb települése. A rómaiak alatt a 2. és 3. században élte fénykorát. Ezt követően Tangerba utazunk majd komppal visszatérünk Spanyolországba, elfoglaljuk szállásunkat Malaga térségében.

Október 5.

Felkeressük Andalúzia leglenyűgözőbb fekvésű városát, Rondát. A település a Guadalevin nevű folyócska által kivájt 200 m mély, függőleges falú szurdok két oldalára épült, mely felett egy XVIII. századi híd ível át. Az óváros az andalúz fehér falvak szép példája, melynek sikátoraiban mintha évszázadokkal ezelőtt megállt volna az idő, és még katolikus temploma is a mór időket idézi. Setenil de las Bodegas faluba utazunk, mely Spanyolország fehér falvai között is különlegesnek számít. A vakítóan fehér házak mintha sziklából nőttek volna ki. Visszautazunk Malagaba, majd menetrend szerinti járattal Kolozsvárra érkezünk.« Vissza az ajánlatokhoz | Oldal elejére