Szászföldi mesék

2020, június 18.-20.

780 ron/fő

780 ron/fő

Az ár tartalmazza a három éjszakai szállást félpanziós ellátással, szállítást, idegenvezetést.

Az ár nem tartalmazza a belépőjegyek árát.

Június 18.

Indulás reggel nyolckor Csíkszeredából Brassó irányába. A Bucsecs hegység impozáns sziklattömbjeinek előterében áll a sokat megélt Törcsvári várkastély. Látogatást teszünk a kastélyban, megtapasztaljuk különleges hangulatát. Történelem, mítosz, intrika lengi be a középkori vár tereit, falait. Folytatjuk történelmi kirándulásunkat, Erdély legnagyobb parasztvárát tekintjük meg Barcarozsnyón, mely település a szászok építészeti stílusát hordozza. A régmúlt időkben a Várhegy alatti lakosság menedékéül szolgált az építmény. Falain belül lakóházakat, templomot és a nagyszámú állatállománynak "baromudvart" alakítottak ki.
Elfoglaljuk szállásunkat.

Június 19.

A román királyok nyári rezidenciáját tekintjük meg, a Peles kastélyt. I. Károly román király idején épült, osztrák és német építészek tervezték. Különlegessége, hogy olyan technikai megoldásokat alkalmaztak, melyek abban a korban még szokatlannak számítottak.
A Bucsecs-hegység Nemzeti Parkba kirándulunk. Busteni-ből felvonóval jutunk a Bucsecs- platón álló kőgombákhoz (Babele) és a Szfinxhez. A platón uralkodó gyakori és erős szél munkájának köszönhetően alakultak ki e csodálatos sziklaképződmények. Visszatérünk szállásunkra.

Június 20.

Szászvidéki barangolásunkat folytatva a Világörökség részét képező prázsmári erődített templom történetével ismerkedünk, majd a Nagykőhavas természeti ritkaságának számító Hétlétra-vízeséshez kirándulunk. Visszatérés a szállásra.

Június 21.

Szászföld legnagyobb városába Brassóba utazunk. Megtekintjük a történelmi Magyarország egyik legnagyobb templomát a Fekete templomot; Cérna utcát, mely Európa legkeskenyebb utcájának számít, sétálunk a Tanácstéren, a város történelmi főterén.
Elhagyjuk Szászföldet, Csernáton faluban a Haszmann Pál Tájmúzeumba látogatunk. Kézdiszéki falvakból megmentett és újra felépített lakóházakat és székely kapukat láthatunk, gazdag helytörténeti és néprajzi kiállításnak is otthont ad a Damokos Gyula udvarházban és kertjében berendezett múzeum. Múltidéző kirándulásunk záróakkordjaként a gelencei Szent Imre templomot tekintjük meg. Falain a Szent László legenda elevenedik meg.
Hazautazás.

« Vissza az ajánlatokhoz | Oldal elejére