Római zarándoklat

2020, október 10.-18.

660 euró/fő

660 euró/fő

Az ár tartalmazza a 8 éjszakai szállást, reggelit, vacsorát, idegenvezetést, szállítást.

Az ár nem tartalmazza az egészségügyi biztosítást, valamint a belépőjegyek díját, helyi idegenvezetést.

Elszállásolás kétágyas szállodai szobákban.

Az utazási iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.

Belépők várhatóan 60 euró/fő: Vatikáni Múzeum, helyi idegenvezetés, metrójegy

Október 10.

Utazás Csíkszeredából rövid pihenőkkel a szlovéniai Sezanáig. Elfoglaljuk szállásunkat.

Október 11.

A Szent Antal városaként is ismert Padova jelentős szellemi és művészeti központ. Megtekintjük a hatalmas arányú, bizánci stílusú kupolákkal és vékony tornyokkal díszített Szent Antal bazilikát, ahol a Szent ereklyéit is őrzik. Szentmisén veszünk részt. Sétálunk a szomszédos Prato della Valle téren. Folytatjuk utunkat, elfoglaljuk szállásunkat Róma térségében.

Október 12.

Meglátogatjuk a 4.században épült Lateráni Szent János főszékesegyházat mely "a város és a világ minden templomának anyja és feje", Szent Lépcső, szentmisén veszünk részt. Következő állomásunk a jelentős művészeti alkotásokkal rendelkező Bilincses Szent Péter templom. Itt található Michelangelo világhíres Mózes szobra. Majd Róma legszebb Mária-templomát, a Santa Maria Maggiore bazilikát nézzük meg. Visszatérés a szállásra.

Október 13.

Helyi idegenvezető kíséretében látogatjuk meg a Vatikáni Múzeumot a Sixtusi kápolnával. A múzeum gyűjteménye az egyik legfontosabb és legnagyobb a világon. Megtekintjük a Szent Péter bazilikát, II. János Pál pápa sírjánál imádkozunk. Elsétálunk az egyedülálló építészeti stílussal rendelkező Pantheonhoz, mely az antik Róma legimpozánsabb temploma, majd egy kis Navona-téri pihenő után a kihagyhatatlan Trevi kutat tekintjük meg. Visszatérünk szállásunkra.

Október 14.

Pápai audiencián veszünk részt, szabadidő. Napi programunk méltó zárásaként elzarándokolunk a Falakon kívüli Szent Pál székesegyházhoz. Visszatérés a szállásra.

Október 15.

A legendás szent, Szent Ferenc városába, Assisibe utazunk. Szent Ferenc és Szent Klára életének helyszíneivel ismerkedünk, a hangulatos utcákon, tereken, bazilikákban. Santa Maria degli Angeli bazilika megtekintése majd a San Damiano kolostorba látogatunk, mely fontos megállója minden zarándoknak. Elfoglaljuk szállásunkat.

Október 16.

Assisiből Al Verna-ba folytatjuk utunkat. A legenda szerint itt kapta meg Assisi Szent Ferenc a stigmáit, amikor azért imádkozott, hogy ő is azokat a fájdalmakat élhesse át mint Jézus. Itt látható egy sziklára épült szentély: templomok, kápolnák és kolostorok együttese. Szállás Velence térségében.

Október 17.

Továbbutazunk Karintiába, Maria Wörth híres zarándoktemplomához, Mária mennybemeneteléről elnevezett plébániatemplomhoz mely a Wörth-i tó déli partján fekszik. Rövid pihenőkkel Magyarországra utazunk. Szállás Nagykanizsán.

Október 18.

Hazautazás Csíkszeredába rövid pihenőkkel.

« Vissza az ajánlatokhoz | Oldal elejére