Zarándoklat Lengyelország - Litvánia

2020, április 14.-24.

650 euró/fő

650 euró/fő

Az ár tartalmazza a kilenc éjszakai szállást félpanziós ellátással, szállítást, idegenvezetést.

Elszállásolás kétágyas szállodai szobákban.

Az utazási iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.

Belépők valamint helyi idegenvezetés várhatóan 100 euró/fő.

Április 14.

Indulunk Székelyudvarhelyről 22.00 órakor.

Április 15.

Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Ártánd-Miskolc-Kassa-Zakopane útvonalon.
A viharos múlttal rendelkező, számos, magyar történelmi emlékben gazdag Kassát fedezzük fel. A szépen felújított belváros legszebb látnivalója a Szent Erzsébet-székesegyház impozáns, gótikus épülete. Kriptájában nyugszik II Rákóczi Ferenc, akinek 1906-ban hozták haza hamvait Rodostóból. A Főtér más nevezetes épületei: Állami színház-itt tartották meg a Bánk Bán ősbemutatóját 1933-ban; Imacculata szoborcsoport, Premontrei-templom. E templom melletti utcában található a város legöregebb lakóháza, itt tartotta lakodalmát Bethlen Gábor fejedelem. Következő állomásunk egy másik, művészeti és történelmi kincseket őrző város: Lőcse. Az épségben fennmaradt középkori városfal öleli körbe gótikus és reneszánsz műemlékekkel teli óvárosát. Legfőbb látnivalója a Szent-Jakab templom csodálatos szárnyas oltár gyűjteményével, a városháza, szégyenketrec, Thurzó-ház. Továbbutazunk Zakopaneba, elfoglaljuk szállásunkat. (2 éj)

Április 16.

Reggeli után Zakopane és környéke természeti kincseiben gyönyörködhetünk. A Gubalowka hegyre siklóval jutunk fel. Sétálunk a hegyen kiépített ösvényen, a kilátóteraszokról lenyűgöző panoráma tárul a Tátra hegyeire, völgyeire. A későbbiekben szabadprogram.
A település sokat látogatott érdekessége a "fejtetőre állított ház"- Dom Do Gory Nogamy. Megtekintjük a Fatimai Szűzanya Kegyhelyet. Ezen a helyen a Fatimai Szűzanya szobrát tisztelik, amelyet a fatimai püspök ajándékozott Stefan Wyszyński érseknek az 1960-as években. A kegyhely a helyi mesterek munkája, melyet hálából emeltek II János Pál életének megmentéséért, a pápa ellen elkövetett merénylet után. Visszatérés a szállásra.

Április 17.

Wadowicébe látogatunk, boldog emlékű II János Pál pápa szülőházánál emlékezünk meg a nagy egyházi vezetőről. Házukban múzeumot rendeztek be. Czestochowaba utazunk- Jasna Gora a "fényes hegy", itt a nagytiszteletű Fekete Madonna szobor, ahol a magyarok által alapított pálos rend tagjai teljesítenek szolgálatot. Európa leglátogatottabb kegyhelye. Elfoglaljuk szállásunkat Wolborz térségében.

Április 18.

Folytatjuk utunkat, a gazdag és izgalmas történelmi múlttal büszkélkedő Litvániába utazunk.
Első állomásunk itt Trakai vára, mely egy kis szigeten álló romantikus hangulatú vízi vár. Eredetileg a Német Lovagrend elleni védekezést szolgálta, a litván uralkodók legendás rezidenciája. Elfoglaljuk szállásunkat a fővárosban, Vilniusban. (2 éj).

Április 19.

Vilnius gyönyörű fekvésű város, számos látnivalóval szolgál. Óvárosában lépésnyi távolságra fellelhetőek a gótikus, reneszánsz, barokk, klasszicista épületek. Itt található Európa egyik legrégibb egyeteme, melyet Báthori István fejedelem alapított. A Hajnal kapu kápolnájában imádkozunk a vilniusi Szűz Mária kegykép előtt. A várhoz siklóval jutunk fel, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra.

Április 20.

A litván nép hitét szimbolizáló szakrális emlékműhöz, a Keresztek Hegyéhez látogatunk. Az első kereszteket az 1831-es cári uralom elleni lázadás áldozatainak az emlékére állították. Különös jelentősége a szovjet rezsim idején is megmutatkozott- a keresztek ebben az időszakban az emberek néma lázadását fejezték ki az elnyomó szovjet rendszer ellen. Szentmisén veszünk részt.
Elfoglaljuk szállásunkat Byalistok térségében.

Április 21.

Varsó vörös téglás fallal körülvett óvárosába a Barbakánon (olasz tervezésű erődítménykapu) keresztül jutunk. Hamisítatlan középkori város látványa tárul elénk. A színes bérházak, szűk utcácskák igazi történelmi utazásra csábítják a látogatókat. Szabadprogram. Elfoglaljuk szállásunkat Krakkóban. (2 éj)

Április 22.

A Schindler múzeumban Krakkó polgárainak életével ismerkedhetünk meg a megszállás ideje alatt, az 1939-től 1945-ig terjedő években. A továbbiakban a Wawel-dombon emelkedő Királyi palotát láthatjuk, a várhoz tartozó székesegyházat, ahol sok király és nemzeti hős sírja található. A város szíve a Főtér, mely mindig a legpompásabb arcát mutatja a látogatónak: Posztócsarnok, Mária-templom, Jagello Egyetem, Városháza-torony. Szentmisén veszünk részt a számos magyar vonatkozással rendelkező Isten Irgalmasság bazilikában. Visszatérés a szállásra.

Április 23.

Az UNESCO Világörökségének listáján szereplő Wieliczka sóbánya híres tárnáit és termeit járjuk be helyi idegenvezető kíséretében. A 700 éves múltra visszatekintő sóbányában csodás sószobrokat láthatunk, a sókitermelés több száz éves múltját tanulmányozzuk. Továbbutazás Magyarországra. Elfoglaljuk szállásunkat Sátoraljaújhelyen.

Április 24.

A Bodrog partján épült Sárospatakon kirándulunk. E kis város történelmi és kulturális fontossága vitathatatlan. Hazautazás rövid pihenőkkel.

« Vissza az ajánlatokhoz | Oldal elejére