Zarándoklat Mária kegyhelyekre
Ausztria - Németország

2019, július 3.-11.

580 euró/fő

580 euró/fő

A részvételi díj tartalmazza a hét éjszakai szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést, szállítást.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek árát, az egészségügyi biztosítást.

Elszállásolás kétágyas szállodai szobákban.

Az utazási iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.

* A belépők, hajózás, bécsi idegenvezetés díja várhatóan 120 euró/fő.

Július 3.

Indulás Csíkszeredából 22.00 órakor.

Július 4.

Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Győrbe, mely a folyók városa: Mosoni-Duna, Rába, Rábca, Marcal találkoznak területén. Városnéző sétánk alkalmával láthatjuk: Városháza, Baross utca, Széchenyi tér, majd a Káptalan domb épületeit: a Püspökvárat és Bazilikát. Elfoglaljuk szállásunkat.

Július 5.

Városnézés Bécsben helyi idegenvezetéssel: Mária Terézia tér, Stephansdom, opera, Hofburg, parlament, városháza, Ágoston rendiek temploma. Kastélylátogatás Schönbrunn-ban, mely Európa egyik legszebb épületegyüttese. Szabadprogram. Elfoglaljuk szállásunkat a Bécsi erdőben.

Július 6.

A Duna völgyének leghíresebb ausztriai szakasza a Wachau (osztrák Duna-kanyar), ékessége a fallal körülvett Dürnstein pici városa. Rövid séta után hajókirándulást teszünk Dürnstein és Melk között. Ismerkedünk a világhíres Benedek-rendi apátság történetével. Továbbutazás. Szállás Wels térségében.

Július 7.

Továbbutazunk Németország legnagyobb Mária kegyhelyére, Altöttingbe, ahol imádkozunk a kegyszobor előtt, majd megtekintjük a Csodakápolnát, melyben a bajor uralkodók szívét őrzik. Indulunk a „sör fővárosába”, Münchenbe. Bejárjuk főterét (Marienplatz), melyet sok szép műemléképület jellemez. A régi és az új városháza homlokzatai uralják e teret, kávézók, éttermek szegélyezik, középen a Mária- oszlop, Bajorország védőszentjét ábrázolja. A Frauenkirche késő gótikus templom, a város legismertebb jelképe. Elfoglaljuk szállásunkat Landsberg am Lech térségében.

Július 8.

Látogatást teszünk Neuschwanstein mesebeli kastélyban, II Lajos bajor király építtette, hogy gyermekkori álmát valóra válthassa. Egy magányos szirtfokon álló, kőből készült álom. Folytatjuk utunkat, történelmi utazásunk következő helyszíne a híres Sasfészek a Berchtesgaden-i Alpokban. A német diktátor Adolf Hitler hegyi rezidenciája. Felérve a csúcsra csodálatos panoráma tárul elénk. Elfoglaljuk szállásunkat Salzburg térségében.

Július 9.

Salzburgba látogatunk, e város hosszú történelmi múltú művészeti és kulturális központ. Salzburg különleges vonzerejét legjobban a történelmi belvárosban tett séta közben lehet megtapasztalni. A szépséges barokk egyházi épületek, a középkorból származó polgári házak és a tágas, itáliai mintára kialakított terek teszik felejthetetlenné. Kirándulunk a meseszép Hallstatt-ba. A hallstatti tó partján elterülő barokk kisváros Ausztria egyik legszebb helye. A tó környékét és a települést az UNESCO a világörökség részének nyilvánította. Továbbutazunk Bad Ischl-be, egy vadászkastély őrzi a Habsburgok és Sissi emlékét, valamint híres az Ischler süteményről. Visszatérünk szállásunkra.

Július 10.

Közép-Európa legfontosabb Mária kegyhelyére, Mariazellbe utazunk. Évszázadok óta keresik fel a zarándokok a csodatévő Szűzanya segítségében bízva. Szentmisén veszünk részt a bazilikában, valamint a páratlan egyházi gyűjteményt is megtekintjük. A Kálvária hegyen találjuk az egyedülálló mechanikus Betlehemet, 130 mozgó figurával, valamint a Szent kutat. A Pirker mézeskalács üzembe látogatunk, ahol hagyományos úton állítják elő termékeiket a mesterek. Utazás Mosonmagyaróvárra, szállások elfoglalása.

Július 11.

Hazautazás rövid pihenőkkel.

« Vissza az ajánlatokhoz | Oldal elejére