Hagyomány és kultúra.
Máramarosi kincsek.

2019, szeptember 20.-22.

580 ron/fő

580 ron /fő

Az ár tartalmazza a szállást félpanziós ellátással, szállítást, idegenvezetést.

Az ár nem tartalmazza a belépőjegyek árát.

Elszállásolás kétágyas szállodai szobákban.

Az iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.

Szeptember 20.

Indulás Csíkszeredából reggel 7.00 órakor. Marosvécsen a Kemény család kastélyát látogatjuk meg, mely az erdélyi reneszánsz egyik gyöngyszeme. A többszöri tulajdonosváltást valamint államosítást megélt kastély 2014-ben került vissza a család tulajdonába. 1926 es 1944 között helyszínéül szolgált az erdélyi magyar írókat és költőket tömörítő Erdélyi Helikon találkozóinak. A kastély kertjében található Wass Albert író síremléke is. Továbbutazunk Harina faluba, itt az Erdély legkorábbi épen fennmaradt műemlékei közé tartozó evangélikus templomot tekintjük meg. A templom a falu fölött emelkedő domboldalon helyezkedik el, fehérre meszelt falaival már távolról magára vonja a figyelmet. Továbbutazunk Nagybányára, délutáni városnézés: István-torony, Mészárosok tornya, református templom, Erzsébet-ház, pénzverde. Elfoglaljuk szállásunkat.

Szeptember 21.

Folytatjuk a városnézést a Nagybányai Szépművészeti Múzeum megtekintésével majd Szaplonca felé vesszük utunkat, ahol felkeressük a különleges Vidám temetőt. A hajdani Máramaros vármegye székhelyére, Máramarosszigetre utazunk, megtekintjük a kommunizmus áldozatainak emlékére létesített Börtönmúzeumot. Itt raboskodott boldog emlékű Márton Áron püspök is. Máramaros leghíresebb látnivalói közé tartoznak a jellegzetes ortodox vagy görög katolikus fatemplomok. A 17-18 században épültek, emeletes tetőszerkezeteikkel ,freskóikkal különleges látványt nyújtanak. Desze faluban tekintünk meg egy ilyen fatemplomot, mely az UNESCO világörökség részét képezi. Visszatérünk nagybányai szállásunkra.

Szeptember 22.

A máramarosi hegyek ölelésében fekvő Koltóra utazunk. A Teleki család kastélyát keressük fel, melyben a Petőfi házaspár mézesheteit töltötte. A kastélymúzeumban Petőfi, Jókai Mór, Teleki Blanka emléktermei, a mézeshetek emlékszobája látható, a kalandos életű gróf Teleki Sándor életével ismerkedünk. A máramarosi építészet hagyományait híven őrző Barcánfalvára látogatunk. Fatemploma szintén az UNESCO világörökség részét képezi, újjáépített kolostora a barcánfalvi mesterek munkája. A későbbiekben Beszterce ódon hangulatú belvárosában sétálunk, felkeressük az evangélikus templomot, melynek 76 méteres harangtornya legmagasabb Erdélyben. Hazautazás Csíkszeredába.

« Vissza az ajánlatokhoz | Oldal elejére