Toszkána illata

2019, augusztus 27. - szeptember 3.

630 euró/fő

630 euro /fő

Az ár tartalmazza a 7 éjszakai szállást, 6 vacsorát (Első este a szállodába való kései érkezés miatt nem lesz vacsora) idegenvezetést, transzfert a Csíkszereda - Bukarest-reptér - Csíkszereda útvonalon, szállítást Toszkánában.

Az ár nem tartalmazza a belépőjegyek árát,egészségügyi biztosítást, valamint a repülőjegy árát.

Elszállásolás kétágyas szállodai szobákban.

Az iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően. A repülőgép társaság a menetrendet módosíthatja, melyért az utazási iroda nem vállal felelősséget.

Repülőjáratok:
AUG 27 Bukarest Otopeni – Pisa (Toszkána) 20:10 – 21:35 (W6 3157)
SZEPT 03 Pisa (Toszkána) – Bukarest Otopeni 23:05 – 1:20 (W6 3158)

Augusztus 27.

Menetrend szerinti járattal érkezünk Pisaba. Elfoglaljuk szállásunkat a térségben. (4 éj)

Augusztus 28.

Itália Athénjában, Pisában kezdjük a napot, ahol Dóm-tér, vagyis a „Csodák mezeje” meghatározó építményeit láthatjuk, az egykori tengeri köztársaság egy gazdagabb és dicsőségesebb korának emlékét idézi. A ferde torony (a dóm különálló harangtornya) világhírét akkor is megérdemelné, ha szabályos lenne. Délután Luccában sétálunk, melyet 4 km hosszú városfal ölel körül. Itt született Puccini. Az egykori római fórum helyén ma is tér és egy gyönyörű, Szent Mihály arkangyalnak szentelt templom áll. Az ókorból származó amfiteátrum alapjaira épült lakóházak pedig különleges látványt kínálva fogják körül az ovális teret.

Augusztus 29.

Ezen a napon egy felejthetetlen kirándulásra indulunk, a Cinque Terre, az „Öt föld” mesés tájaira. E területet öt pici, autóforgalomtól mentes falu és egy gyönyörű nemzeti park alkotja. A hegyek szinte a tengerből emelkednek ki, a hegyoldalakon teraszos szőlőskertek, a tengerparton pedig néhány elbűvölő halászfalu. Ezeket a falvakat régen csak hajóval lehetett megközelíteni, el voltak zárva a külvilágtól, ezért is őrizhették meg ősi, évszázadokkal ezelőtti állapotukat. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso települései meredek domboldalakba épültek, színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtanak. Vonattal, hajóval és gyalogosan fedezzük fel ezt a festői pontját a világnak.

Augusztus 30.

Fürdés, szabadprogram Viareggio-ban, mely egyike Olaszország legszebb strandjainak, hagyományos klasszikus homokos strandja van, 20 km hosszan sorakoznak a napágyak, napernyők.

Augusztus 31.

Utazás Piombino kikötővárosába. Áthajózás a Tirrén-tenger gyöngyszemeként is gyakran emlegetett Elba szigetére. Komphajónkról már gyönyörködhetünk Elba vadregényes, sziklaszirtekkel, gyönyörű öblökkel tarkított partjaiban és megérezhetjük miért is nevezik ezt a festői szigetet a „zöld szigetnek” is. Látogatás Napóleon egykori ”börtönébe” hiszen száműzetését részben itt töltötte. Elsétálunk a kikötőváros, Portoferraio festői történelmi központjába. Visszautazás a szárazföldre. Szállásunk Volterrában lesz.

Szeptember 1.

Mai kirándulásunk során Toszkána két középkorból itt felejtett városát, San Gimignanot és Volterrát keressük fel. San Gimignano falakkal körülvett óvárosát középkori Manhattannek is szokták nevezni a XIII. században épült tornyos házai miatt. Séta a városban, látogatás a katedrálisban (szép középkori freskók), majd lehetőségünk lesz felmenni a legmagasabb torony tetejére (panoráma a sikátorok világára és a hangulatos toszkán tájra). Volterra történelmi óvárosában számos pompás középkori és reneszánsz palota található. Híresek a város kézművesei, gyönyörű fehér szobrok készülnek a közelben bányászott alabástromból. A hegytetőre épített etruszk falakról páratlan kilátás nyílik. Toszkánai körutazásunk elmaradhatatlan részét képezi egy bor, sonka és sajtkóstoló a világhíres termékekből. Szállások elfoglalása Vinciben.(2 éj)

Szeptember 2.

Ezen a napon a reneszánsz művészet otthonába, bölcsőjébe Firenzébe látogatunk. Erő és hatalom, pompa és művészet, évszázados zord falak, kecses ívek jellemzik. Látnivalói egymás után taglóznak le, és mintegy a földhöz szögeznek: többek között a Ponte Vecchio, Városháza, Dóm, Giottoharangtorony, valamint az Uffizi képtár látogatására is lesz lehetőségünk helyi idegenvezetővel, majd szabadprogam. Visszatérés a szállásra.

Szeptember 3.

Délelőtt Sienaba utazunk, Olaszország legegységesebb hangulatú gótikus városába, ahol szinte minden épület műemlék. A város a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a különleges kagyló alakú főtér, az Il Campo, ahol a híres lovasversenyt a Palitot rendezik, valamint a Palazzo Pubblico, Torre del Mangia, és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm. Szabadprogram. Visszatérünk Pisaba, menetrend szerinti járattal hazautazás.« Vissza az ajánlatokhoz | Oldal elejére