"Váratlan utazás"
Baltikum és Lengyelország Hansa öröksége

2019, július 30. - augusztus 9.

890 euró/fő

890 euró/fő

Az ár tartalmazza a tíz éjszakai szállást, kilenc vacsorát (Első este, a szállodába való kései érkezés miatt nem lesz vacsora.), szállítást, idegenvezetést, transzfert Csíkszeredából a bukaresti reptérre, a kompátkelés költségeit.

Az ár nem tartalmazza az egészségügyi biztosítást, belépőjegyek árát és a repülőjegy árát.

Elszállásolás kétágyas szállodai szobákban.

Az iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.A repülőgép társaság a menetrendet módosíthatja, melyért az utazási iroda nem vállal felelősséget.

Július 30.

Menetrend szerinti járattal utazunk Bukarestből Helsinkibe, Finnország fővárosába. A város egyedi varázsát a tenger közelsége, a régi és a modern különleges elegye adja. Helsinki történelmi központjában láthatjuk a városházát, a parlament épületét, a Szenátus teret, Finlandia palotát és a különleges szikla templomot. A városlátogatást követően komppal utazunk Észtország fővárosába, Tallinba. Elfoglaljuk szállásunkat.

Június 31.

Tallin Észak-Európa ékszerdoboza, az egykori Hansa szövetség városainak egyike, belvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismerkedést a Felsővárosban kezdjük: a Livónia Lovagrend lovagvára az orosz kormányzói palotának épült várkastély, ahol ma a parlament ülésezik, Alexander Nyevszkij katedrális. Szűk lépcsőkön érkezünk az Alsóvárosba. Itt a tallini óváros legszebb része az egykori piactér, a mai Városháza tér, a balti gótika mesés épületeivel. Közülük leghíresebb a Nagy Céhház, a Raeapteek patika, mely a világ egyik legrégibb patikája. Ma is kapható itt a középkorban feltalált, szerelmi bánatra gyógyírt nyújtó marcipános készítmény. Sétálunk a különleges Szent Katalin sikátorban. Szállásunk a Balti tenger partján Parnu-ban lesz.

Augusztus 1.

Folytatjuk utunkat, Lettország fővárosába, Rigába. A Riga-csatorna és Daugava közt elterülő, gyönyörű óváros az UNESCO Világörökség része, macskaköves utcácskáin, a Hansa-városokra jellemző házak sorakoznak. Figyelemre méltó a Szent Péter-templom, amelyet először 1209- ben említettek a feljegyzések. Igazi kuriózum a híres, eredetileg a XIV. században megépült Feketefejűek háza is, amely a nőtlen kereskedők céhének székháza. Hajózunk a Daugava folyón, meglátogatjuk a Mettzendorf’s House múzeumot, mely átfogó képet ad a XVII és XVIII századi jómódú család mindennapjairól. Szállás Rigánál.

Augusztus 2.

Megtekintjük a szépséges Rundale barokk kastélyt, melyet kis Versaillesként is szoktak emlegetni, majd a litván nép hitét szimbolizáló szakrális emlékműhöz, a Keresztek Hegyéhez látogatunk. Szállás Vilniusban.

Augusztus 3.

Vilnius gyönyörű fekvésű város, számos látnivalóval szolgál. Óvárosában lépésnyi távolságra fellelhetőek a gótikus, reneszánsz, barokk, klasszicista épületek. Itt található Európa egyik legrégibb egyeteme, melyet Báthori István fejedelem alapított. A várhoz siklóval jutunk fel, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. A későbbiekben a Vilniushoz közeli tóvidékre, Trakai várához látogatunk, mely egy kis szigeten álló romantikus hangulatú vízi-vár. Eredetileg a Német Lovagrend elleni védekezést szolgálta. Visszatérés a szállásra.

Augusztus 4.

Utazás Lengyelországba, az ezer tó vidékének is nevezett csodálatos Mazuri tóvidékre. Tavakon és csatornákon hajózunk. Szállás Olstyn térségében.

Augusztus 5.

Lengyelország egyik legszebb városába, Gdanskba érkezünk. A Balti-tenger partján fekvő város egyedi hangulatát egyetlen más lengyel városban sem találjuk meg. Az apály és a dagály váltakozásához való sok évszázados alkalmazkodás, kikötővárosi mivolta, különleges építészeti stílusa formálta arculatát. (.Kikötői daru, Királyi út, Hosszú utca, Szűz Mária templom, Nagy Malom, Aranyház). Később Európa legnagyobb gótikus lovagvárát a Malborki várat tekintjük meg. Visszatérés a szállásra.

Augusztus 6.

Utazás Varsóba. Vöröstéglás fallal körülvett óvárosába a Barbakánon (olasz tervezésű erődítménykapu) keresztül jutunk. Hamisítatlan középkori város látványa tárul elénk. Megtekintjük a királyi palotát, majd a Tudomány és kultúra palotája 30.-ik emeletéről csodáljuk a városra nyíló páratlan kilátást. Szabadprogram. Elfoglaljuk szállásunkat Krakkóban. (2 éj)

Augusztus 7.

Lengyelország kulturális fővárosa Krakkó. A Schindler múzeumban Krakkó polgárainak életével ismerkedhetünk meg a megszállás ideje alatt, az 1939-től 1945-ig terjedő években. A továbbiakban a Wawel-dombon emelkedő Királyi palotát láthatjuk, a várhoz tartozó székesegyházat, ahol sok király és nemzeti hős sírja található. A város szíve a Főtér, mely mindig a legpompásabb arcát mutatja a látogatónak: Posztócsarnok, Mária-templom, Jagello Egyetem, Városháza-torony. Visszatérés a szállásra.

Augusztus 8.

Az UNESCO Világörökségének listáján szereplő Wieliczka sóbánya híres termeit és tárnáit helyi idegenvezető kíséretében járjuk be. A 700 éves múltra visszatekintő sóbányában csodás sószobrokat láthatunk, a sókitermelés több száz éves múltjába nyerünk betekintést. Elfoglaljuk szállásunkat Miskolc környékén.

Augusztus 9.

Haza utazás rövid pihenőkkel.

« Vissza az ajánlatokhoz | Oldal elejére