Szépség, inspiráció, történelem
Felejthetetlen német és cseh városok

2019, június 14.-23.

730 euró/fő

730 euró/fő

Az ár tartalmazza a 9 éjszakai szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést, szállítást.

Az ár nem tartalmazza az egészségügyi biztosítást, belépőjegyek árát.

Elszállásolás kétágyas szállodai szobákban.

Az iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.

Június 14.

Indulás hajnalban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra, szállásunk Mosonmagyaróváron lesz.

Június 15.

Délelőtt sétálunk a Duna mentén fekvő egykori koronázóvárosunkban, Szlovákia jelenlegi fővárosában Pozsonyban (vár, óváros, Szent Márton templom, régi magyar országgyűlés palotája, városháza). Utazás Csehországba, a világörökség részeként is jegyzett Kutna Hora-ba. Fontossága egykoron Prágával vetekedett, erről lenyűgöző épületei, templomai tanúskodnak. Felkeressük a Szent Borbála katedrálist, és a város határában a világon egyedülálló sedleci Csontkápolnát. Szállásunkat Prágában foglaljuk el (2 éj).

Június 16.

Egész napos városnézés Prágában, melyet a Hradzsin várnegyedben kezdünk- Szent Vitus katedrális, Királyi vár Ulászló terme, Arany utcácska. Sétánkat folytatjuk a Moldva folyó felett átívelő Károly hídhoz, majd az Óváros téren pihenünk meg. Itt találjuk a Városházát a híres Orloj órajátékkal. Szabadidő a Vencel téren, vacsora egy belvárosi történelmi étterem/sörözőben.

Június 17.

Utazás Németországba, az Érc hegység szemet gyönyörködtető vidékére. Pirna térségében kirándulunk. Szász Svájc jelképe, leglátogatottabb kirándulóhelye, közvetlenül az Elba felett magasodó Bastei, egy egészen elképesztő panorámát nyújtó sziklavilág. Ezt követően a szász tartományi székhelyen, Drezdában időzünk. A várost az Elba Firenzéjének is nevezik csodálatos épületei miatt. Látjuk majd a Zwinger barokk épületegyüttesét, melyet a belső díszudvar felől is megcsodálunk; az Operát, Királyi palotát, a Hercegi menetet, mely egy galéria külső falán a világ legnagyobb porcelánképe, Miasszonyunk templomot. Szállásunk Drezda térségében.

Június 18.

Továbbutazunk Meissenbe, szintén az Elba folyó völgyében fekvő városkába. A dóm és a vár a hegytetőn „trónol”, lifttel jutunk fel a festői óvárosba. Kiemelkedő turisztikai célpontja még a Meisseni Porcelánmanufaktúra, ahol a bemutató termekben és kiállításokon megismerkedhetünk a porcelánművészek rendkívüli tehetségével. Potsdam a porosz királyok egykori rezidenciája, valójában egy kertbirodalom, kastélyok és tavak közepette. A Sanssouci kastélyt tekintjük meg. Szállásunk Berlin térségében lesz.

Június 19.

Egész napos városnézés Berlinben, ahol a múlt, a jelen és a jövő találkozik. Elsőként a Check Point Charlie múzeumhoz látogatunk- itt volt a leghíresebb amerikai ellenőrzőpont Kelet,- és Nyugat-Berlin között: láthatjuk az egykori őrbódét, a hírhedt fal egyes megmaradt részeit, valamint a múzeumban eredeti tárgyakat, fényképeket, dokumentációt. Városnézésünk a Reichstagnál folytatódik, mely a Német Szövetségi Köztársaság parlamentjének otthona, lehetőség szerint be is megyünk, kupolájából páratlan kilátás nyílik innen a városra. Sétálunk a Brandenburgi kaputól az Unter den Linden sugárúton a Humboldt egyetem érintésével a múzeumi szigetre. Itt bemegyünk a Pergamon Múzeumba, mely Európa egyik leghíresebb múzeuma, nevét a pergamoni Zeusz oltárról kapta. Hajózunk a Spree folyón. Napunkat az Alexander-platz-on zárjuk. Visszatérés a szállásra.

Június 20.

Az egykori kereskedő és egyetemi város Erfurt mára sem veszített fontosságából, szépségéből. Egykor Luther Márton szellemi központja volt, erről impozáns templomépületei is tanúskodnak. Sétálunk az óvárosban ahol egymást érik a szebbnél szebb reneszánsz favázas patríciusházak. Látjuk jelképét, a Gera folyó felett ívelő beépített Krämer hidat, házikóiban kézműves és antik üzletek sorakoznak. Ezt követően várlátogatás Wartburgban, A Thüringiai erdő területén található a romantikus lovagvár megannyi történelmi esemény színtere, Árpád-házi Szent Erzsébet egykori lakóhelye. Elfoglaljuk szállásunkat Erfurt/Jena térségében.

Június 21.

Visszatérünk Csehországba. A romantikus fürdőváros Karlovy Vary híres az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből származó patinás épületeiről és a Beherovkáról. Később a méltán világhíres sörkészítés titkaiba pillantunk be egy pilseni sörgyárlátogatás alkalmával. Szállás Cesky Budejovice térségében.

Június 22.

Az életre kelt meseváros, Cesky Krumlov a Moldva völgyében fekszik, kis Prágaként is szerepel a köztudatban. Szépséges várában megismerkedünk történetével, sétálunk zegzugos utcácskáin. Szlovákián keresztül visszaérünk Magyarországra. Szállás Mosonmagyaróváron.

Június 23.

Hazautazás Csíkszeredába.

« Vissza az ajánlatokhoz | Oldal elejére